Hoe vaak heb ik een glazenwasser nodig?

door | mrt 15, 2018 | Blogberichten, Glazenwassen | 3 reacties

Hoe vaak heb ik een glazenwasser nodig?

  De vraag: hoe vaak heb ik een glazenwasser nodig, is moeilijk te beantwoorden. Het is namelijk afhankelijk van een aantal factoren. Bent u bijvoorbeeld eigenaar van een winkelpand, dan wilt u dat uw ramen er altijd 100% schoon en verzorgt uit zien. Uw pand is dan namelijk de eerste indruk die de klant van u krijgt. Vuile en wazige ramen beperkt het zicht voor klanten om naar binnen te kijken en geven een slordige onverzorgde indruk. De glazenwasser moet daarom vaker langskomen bij een kantoor of winkelpand dan bijvoorbeeld bij een particulier die daar minder waarde aan hecht.  

Ramen lappen

  Net als veel andere mensen stoort u zich waarschijnlijk ook aan vette en vuile ramen. U kunt namelijk met vuile ramen minder genieten van uw zicht naar buiten. Verder beperkt het ook het zonlicht dat naar binnen kan schijnen en kunnen vieze ramen slordig overkomen bij uw buren of klanten.   Wellicht heeft u al ervaren dat het schoonmaken van ramen veel tijd en energie kost. Naast dat het voor u lastig is om overal goed bij te komen is het gevaar op strepen, druppen en vooral vieze kleding groot. De oplossing voor u is de glazenwasser. U heeft ze wel eens aan het werk gezien. Met een soepele beweging in de arm lukt het de mannen en vrouwen om elk raam streeploos schoon te maken. Naast het toepassen van een techniek is het vooral de ervaring waarmee glazenwassers snel, efficiënt en effectief raamwerk kunnen schoonmaken. Zij bieden u de oplossing voor dit karwei.  
De glazenwasser moet daarom vaker langskomen bij een kantoor of winkelpand dan bijvoorbeeld bij een particulier die daar minder waarde aan hecht.
  Verder is het weer natuurlijk ook een belangrijke factor die meespeelt. De verschillende weersomstandigheden hebben allemaal hun eigen invloed op uw raamwerk. Zo kan sneeuw, bladeren en harde wind vuil en viezigheid veroorzaken op uw raamwerk en kozijnen. In de donkere dagen merkt u daar wat minder van. Pas wanneer de zon weer goed schijnt ziet u hoe vuil en vettig uw ramen wel niet zijn. We merken daarom vooral in het voorjaar en in de zomerperiode dat onze klanten ons vaker bellen om hun ramen te komen schoonmaken.    

Voordelen ramen schoonmaken

  Het schoonmaken van raamwerk heeft nog een voordeel. U bevordert hiermee naast uw ramen ook de conditie en levensduur van de omliggende kozijnen. Deze worden door de glazenwasser namelijk meegenomen in de schoonmaak. Hiermee slaat u dus eigenlijk twee vliegen in één klap. Uiteraard spelen ook de kosten voor het verzorgen, reinigen en schoonmaken van uw raamwerk mee op de vraag hoe vaak u een glazenwasser inhuurt.   Mocht u zelf geen zin hebben om de ramen schoon te maken dan bent u op zoek naar een glazenwasser die zowel efficiënt als effectief te werk gaat. Dat scheelt namelijk in uw eigen kosten en beperkt het aantal keren dat de glazenwasser terug moet komen.  

Speciaal water

  Een voorbeeld hiervan is het werken met zogenoemde ‘osmose’ water. Dit is gewoon leidingwater maar is speciaal gefilterd voor onder andere het schoonmaken van ramen. Zo zijn de mineralen uit het water gefilterd waardoor je 100% puur water overhoudt. Een voordeel van osmosewater is dat het water dat op de straat valt gemakkelijk verdampt.   Daarnaast hecht nieuw vuilaanslag zich minder snel aan het oppervlak dat behandeld is met osmosewater. Wederom een win-win situatie voor u als klant. Nog maar weinig glazenwassers gebruiken dit middel, maar wij hebben wel geïnvesteerd in dit systeem zodat wij en u profiteren van de voordelen van osmosewater.  
Mocht u zelf geen zin hebben om de ramen schoon te maken dan bent u op zoek naar een glazenwasser die zowel efficiënt als effectief te werk gaat.

Samengevat

  Om u toch een richting te geven kunt u aanhouden dat een glazenwasser eens per drie weken het raamwerk van een winkel of kantoorpand schoonmaakt. Bij particulieren gebeurt dit gemiddeld eens per zes weken. Toch blijven er uitzonderingen en is eigenlijk uw persoonlijke situatie en voorkeur leidend. Op de vraag ‘hoe vaak heb ik een glazenwasser nodig?’ kunt u rekening houden met de volgende aspecten:  
 • Ben ik op zoek naar een glazenwasser voor een zakelijke of particuliere oplossing?
 • Wil ik een goede indruk maken op klanten, buren of mensen in mijn omgeving?
 • Vind ik het fijn om schone ramen te hebben en van het zicht naar buiten te genieten?
 • Wil ik zelf op een ladder staan en veel tijd kwijt zijn aan het schoonmaken van mijn raamwerk of laat ik dat liever doen?
  Afhankelijk van uw eigen voorkeur en mogelijkheden kunt alleen u de bovenstaande vragen beantwoorden. Voor het behoudt van uw raamwerk kunt u vanuit onze ervaring het beste een schoonmaakbedrijf in de arm nemen. Ervaren glazenwassers zorgen ervoor dat u zelf niet meer de ladder op moet en kunnen snel en effectief werken. Daarnaast kunt u tijdens de herfstperiode de glazenwasser ook direct vragen uw dakgoot te legen van vuil en bladeren. Wel zo handig nu de glazenwasser er toch is!   Verder is het ook belangrijk om te kijken hoeveel financiële ruimte u heeft om de glazenwasser vaak langs te laten komen. Gelukkig hebben we daarover een ander artikel geschreven genaamd: het uurtarief van een glazenwasser. Dit artikel geeft u meer informatie over de totstandkoming van het uurtarief van een glazenwasser en wat u voor dit bedrag mag verwachten qua werkzaamheden en kwaliteit.  

Liever uw raamwerk laten doen?

  Mocht u na aanleiding van dit bericht vrijblijvend een offerte of direct één van onze ervaren glazenwassers willen inhuren om uw raamwerk te verzorgen, neem dan contact met ons op of bekijk onze specifieke glazenwassen pagina voor meer informatie.   Wij zijn erg benieuwd hoe vaak u de glazenwasser laat komen en op basis waarvan u dat bepaalt. Laat u ons dat weten in het reactieveld hieronder?

Wat kunnen wij voor u betekenen?

 

Wilt u vrijblijvend meer lezen over onze Glazenwassen dienst? Lees dan verder.

 

3 Reacties

 1. Sarah de Leeuw

  Mijn ouders laten hun ramen altijd eens per twee maanden door een glazenwasser schoonmaken. Ze vinden het fijn als de ramen schoon zijn en het is inderdaad een groot voordeel dat de ramen en de kozijnen hierdoor beter behouden blijven. Dat is mooi meegenomen!

  Antwoord
 2. dokukino

  dank u wel voor de informatie

  Antwoord
  • WSK-Oudeschoot

   Geen probleem. We hopen dat u geholpen bent met de informatie!

   Fijne dag!

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Waarom u de dakgoot moet schoonmaken

Waarom u de dakgoot moet schoonmaken

Wat moet u weten over dakgoten   Het wordt vaak onderschat, maar het is belangrijk dat u de dakgoot van uw huis of bedrijfspand tijdig schoonmaakt. Door regelmatig onderhoud te plegen aan uw dakgoten voorkomt u op termijn ernstige schade en hoge reparatiekosten....

Lees meer
Wat doet een interieurverzorgster?

Wat doet een interieurverzorgster?

  Als schoonmaak en klusbedrijf merken wij dat niet elke klant op de hoogte is van de mogelijkheden en werkzaamheden van onze interieurverzorgsters. In dit artikel leggen wij u uit wat een interieurverzorgster precies doet en wat zij voor u kan betekenen.   ...

Lees meer
Wat is het uurtarief van een glazenwasser?

Wat is het uurtarief van een glazenwasser?

    Wat is het uurtarief dat u mag verwachten voor een glazenwasser? Dat is lastig vast te stellen. Het tarief is namelijk afhankelijk van meerdere factoren, maar uiteindelijk is de glazenwasser vrij om zijn eigen tarief te hanteren.  Over het algemeen zit...

Lees meer