Wat doet een interieurverzorgster?

door | apr 29, 2018 | Blogberichten | 2 reacties

 

Als schoonmaak en klusbedrijf merken wij dat niet elke klant op de hoogte is van de mogelijkheden en werkzaamheden van onze interieurverzorgsters. In dit artikel leggen wij u uit wat een interieurverzorgster precies doet en wat zij voor u kan betekenen. 

 

Wat doet een interieurverzorgster

 

Onze interieurverzorgsters verzorgen, zoals de functie al doet vermoeden, het interieur voor u. Vroeger werden dit ook wel de schoonmakers genoemd. Echter is de interieurverzorger meer dan dat. Tegenwoordig moeten interieurverzorgsters namelijk diverse certificaten behalen om hun werk te mogen doen. Dit heeft met name te maken om een veilige werkomgeving te creëren. Afhankelijk van het type schoonmaakbedrijf zullen de schoonmaaksters bepaalde certificaten hebben. Vaak zien we dat grote schoonmaakbedrijven hun personeel eens per jaar naar een ‘opfris’ cursus stuurt.

 

Deze ‘poetsdames’ zijn breed inzetbaar. Zo worden ze naast kantoren vaak ook ingezet in hotels, bioscopen of scholen. Daarnaast worden interieurverzorgers ook nog steeds ingezet bij particulieren. De werkzaamheden van een interieurverzorger zijn veelzijdig. Van het aanvegen en dweilen van vloeren tot het schoonmaken van toiletten en het legen van prullenbakken. De daadwerkelijke taken hangen natuurlijk ook af van de werkplek. Meestal zijn de interieurverzorgsters s’avonds aan het werk. Hierdoor lopen ze de werknemers zo min mogelijk in de weg.

 

Werkzaamheden in het kort

 

Afhankelijk van de plek waar de interieurverzorgsters werkzaam zijn, zijn dit de meest voorkomende werkzaamheden:

 • De vloer vegen, dweilen en schrobben
 • Stofzuigen
 • Meubilair afstoffen en schoonmaken
 • De prullenbak legen en schoonmaken
 • Keuken en sanitair reinigen
 • Raamwerk en spiegels ontvetten en schoonmaken
 • Shampooën van vloerbedekking

 

Wat kan de interieurverzorgster voor u betekenen?

 

Heel simpel, een interieurverzorgster zorgt ervoor dat u zonder omkijken kan genieten van een schoon huis, kantoorpand of winkel. Onze ‘cleaning ladies’ hebben meer dan vijf jaar schoonmaak ervaring en kunnen daardoor snel en effectief schoonmaken.

Mocht u benieuwd zijn wat schoonmaakbedrijf W.S.K. Oudeschoot hierin voor u kan betekenen, dan kunt u ons altijd benaderen per telefoon of e-mail.

Naast interieurverzorging doen wij nog veel meer werkzaamheden. Op onze dienstenpagina leest u de verschillende werkzaamheden die wij voor u kunnen uitvoeren. Bent u overtuigt van ons resultaat? Neem dan contact met ons op.

Wij bespreken de mogelijkheden graag met u door!

2 Reacties

 1. Sarah de Leeuw

  Zo te lezen heeft een interieurverzorgster een heleboel taken. Goed dat schoonmaakbedrijven hun personeel naar opfriscursussen sturen. Welke certificaten moeten eigenlijk behaald worden?

  Antwoord
 2. Jan Vos

  Interieurverzorgster is een mooie benaming voor een schoonmaakster. Maar in de praktijk wordt alleen Schoonmaker en schoonmaakster gebruikt. Ze worden helaas gezien als ongeschoolde mensen die niets kunnen behalve toiletten poetsen. Veel interieurverzorgsters / interieurverzorgers hebben tegenwoordig een HBO of een WO opleiding. Omdat ze een accent hebben, werken ze als schoonmakers. Ik ken schoonmakers die in bedrijven werken waar 1 of 2 personen een HBO OF WO opleiding hebben en dat zijn de schoonmakers zelf. De rest heeft VMBO, HAVO of VWO.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Waarom u de dakgoot moet schoonmaken

Waarom u de dakgoot moet schoonmaken

Wat moet u weten over dakgoten   Het wordt vaak onderschat, maar het is belangrijk dat u de dakgoot van uw huis of bedrijfspand tijdig schoonmaakt. Door regelmatig onderhoud te plegen aan uw dakgoten voorkomt u op termijn ernstige schade en hoge reparatiekosten....

Lees meer
Wat doet een klusbedrijf?

Wat doet een klusbedrijf?

  Welke werkzaamheden mag u verwachten van een klusbedrijf? Daar zijn de meningen over verdeeld. Over het algemeen is een klussenbedrijf inzetbaar voor alle werkzaamheden in en rondom uw huis of pand. Denk hierbij aan klussen voor de badkamer, keuken, woonkamer...

Lees meer
5 Tips | Opdracht verstrekken aan Klusbedrijf

5 Tips | Opdracht verstrekken aan Klusbedrijf

  Als schoonmaak en klusbedrijf merken we dat niet elke klant zich goed heeft voorbereid wanneer ze ons benaderen. Hoewel we er altijd samen met de klant uitkomen raden wij u aan om uzelf goed voor te bereiden voordat u contact opneemt met een klusbedrijf....

Lees meer