5 Tips | Opdracht verstrekken aan Klusbedrijf

door | mrt 29, 2018 | Kluswerkzaamheden | 0 Reacties

 

Als schoonmaak en klusbedrijf merken we dat niet elke klant zich goed heeft voorbereid wanneer ze ons benaderen. Hoewel we er altijd samen met de klant uitkomen raden wij u aan om uzelf goed voor te bereiden voordat u contact opneemt met een klusbedrijf.

Daarnaast wilt u uiteraard ook informatie over de tijdsduur en kosten van uw klus voordat u de opdracht verstrekt. Maar aan welke zaken moet u nog meer denken? Hierbij onze vijf tips voordat u een opdracht verstrekt aan een klusbedrijf!

 

Tip 1 – Wat wilt u precies dat er gebeurt?

 

Probeer voor uzelf de klus en werkzaamheden die verricht moeten worden scherp te hebben. Wat moet er concreet gedaan worden? Moet er een nieuwe badkamer komen of wilt u een nieuwe schuur in de tuin?

Maak ook alvast een inschatting van de afmetingen, plaats of mogelijke knelpunten van de klus. Bespreek dit ook met het klusbedrijf. Hierdoor is het klusbedrijf namelijk in staat om een nauwkeurige inschatting te maken van de omvang, duur en kosten van de klus.

In onze blog Wat doet een klusbedrijf leest u welke klussen een klusbedrijf zoals voor u kan uitvoeren.

 

Tip 2 – Zoek een klussenbedrijf

 

Vraag om referenties en ervaringen van mensen in uw omgeving over klusbedrijven. Wanneer uw buurman met lof praat over die ene zzp-er uit de buurt die zijn vloer in de keuken heeft gelegd wekt dat gelijk al vertrouwen. Uiteraard kunt u ook een zoekmachine zoals Google gebruiken om een klusbedrijf te zoeken. Lees in dat geval de bedrijfswebsite goed door en zoek naar beoordelingen die mensen hebben achtergelaten op de website of op de social media kanalen.

Bekijk ook beeldmateriaal van het klusbedrijf op de website of op social media. Dit geeft u een goede indruk van de mensen achter het bedrijf maar ook van het resultaat van de werkzaamheden.

Zie onze eigen foto galerij voor een impressie van ons resultaat.

 

Tip 3 – Een klusjesman in huis

 

Eerlijk is eerlijk, een klusjesman in uw tuin, huis of schuur is toch even wennen. Helemaal als het de eerste keer voor u is. Vindt u het heel spannend, dan kunt u de klusjesman eerst een eenvoudige klus laten uitvoeren zoals het aansluiten van de vaatwasser. Na deze eerste klus heeft u een goede indruk gekregen van de klusjesman en het resultaat van zijn werk. Met dit gevoel kunt u ervoor kiezen om een andere of dezelfde klusjesman een andere complexere klus te laten uitvoeren.

Daarom is het goed om vooraf te onderzoeken welke klussen en werkzaamheden een bepaalt klusbedrijf allemaal voor u kan uitvoeren. Wanneer een klusbedrijf breed inzetbaar is hoeft u niet voor elke nieuwe klus een ander bedrijf in te schakelen. U kunt dan vertrouwelijk bouwen op de ervaring en kwaliteit van een klusbedrijf bij eerdere klussen.

 

Tip 4 – Offerte en prijsopgave

 

Vraag vooraf altijd een schriftelijk offerte aan met een duidelijk omschrijving van de klus. Het is vervelend als de kosten van de klus niet voldoen aan de verwachtingen. Maak hier daarom duidelijk afspraken over.

Wanneer het gaat om een kleinere klus wordt er vaak per uur gefactureerd. De gewerkte uren en materialen worden daarbij doorberekend. Bij grotere klussen kunt u ook een projectbedrag afspreken. Dat geeft u als klant duidelijkheid over de kosten van het totale project.

 

Tip 5 – Vraag wanneer de klus klaar is

 

Maak duidelijk afspraken met het klusbedrijf over de tijdsduur van de klus. Bij grote projecten moet het klusbedrijf dit vooraf inschatten. Dat is best moeilijk aangezien er gedurende het project vertraging kan worden opgelopen. Bespreek ook tijdens de klus de voortgang en verwachte einddatum van de klus. Leg dit eventueel ook schriftelijk vast.

Durft ook de gevolgen van een late oplevering met het klusbedrijf te bespreken. Vraag het klussenbedrijf daarnaast om u op tijd te waarschuwen wanneer de prijs of tijdsduur van de klus dreigt te worden overschreden.

 

Aan de slag!

 

Met deze vijf tips kunt u goed voorbereid een weloverwogen besluit nemen voor het inschakelen van een klusbedrijf. Mocht u op zoek zijn naar een klusbedrijf uit Friesland dan is W.S.K. Oudeschoot voor u beschikbaar. Met de bovenstaande tips kunt u ons goed voorbereid  benaderen per telefoon of e-mail.

Op onze dienstenpagina leest u de verschillende klussen die wij voor u kunnen uitvoeren. Bent u overtuigd van ons resultaat? Neem dan contact met ons op.

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Waarom u de dakgoot moet schoonmaken

Waarom u de dakgoot moet schoonmaken

Wat moet u weten over dakgoten   Het wordt vaak onderschat, maar het is belangrijk dat u de dakgoot van uw huis of bedrijfspand tijdig schoonmaakt. Door regelmatig onderhoud te plegen aan uw dakgoten voorkomt u op termijn ernstige schade en hoge reparatiekosten....

Lees meer
Wat doet een interieurverzorgster?

Wat doet een interieurverzorgster?

  Als schoonmaak en klusbedrijf merken wij dat niet elke klant op de hoogte is van de mogelijkheden en werkzaamheden van onze interieurverzorgsters. In dit artikel leggen wij u uit wat een interieurverzorgster precies doet en wat zij voor u kan betekenen.   ...

Lees meer
Wat doet een klusbedrijf?

Wat doet een klusbedrijf?

  Welke werkzaamheden mag u verwachten van een klusbedrijf? Daar zijn de meningen over verdeeld. Over het algemeen is een klussenbedrijf inzetbaar voor alle werkzaamheden in en rondom uw huis of pand. Denk hierbij aan klussen voor de badkamer, keuken, woonkamer...

Lees meer