Wat doet een klusbedrijf?

door | mrt 30, 2018 | Kluswerkzaamheden | 0 Reacties

 

Welke werkzaamheden mag u verwachten van een klusbedrijf?
Daar zijn de meningen over verdeeld. Over het algemeen is een klussenbedrijf inzetbaar voor alle werkzaamheden in en rondom uw huis of pand. Denk hierbij aan klussen voor de badkamer, keuken, woonkamer of tuin en bestratingswerkzaamheden. Maar wat mag u verwachten van de klusjesman of vrouw en op basis waarvan kiest u ervoor om een klusbedrijf te benaderen?

 

De handige duizendpoot

 

Een klusjesman is iemand die u op allerlei verschillende manieren kan helpen. In de volksmond wordt de klusjesman ook wel een manusje-van-alles genoemd. Als het nou gaat om iets op te ruimen op uw zolder of een schilderij ophangen, de klusjesman of vrouw heeft dit zo gepiept. Een groot voordeel van het inhuren van een klusbedrijf is dat zij zeer flexibel zijn. Vaak wordt er van te voren een inschatting van de tijdsduur een bepaalde klus. Soms kan de klusjesman ook s ’avonds nog even langskomen als het om kleinere klusjes gaat.

 

De klusjesman beschikt over een grote tool-kit aan gereedschap. Met schroevendraaiers, boormachines en hamer en spijker is hij vrijwel altijd in staat een oplossing te bieden op uw gewenste klus.

 

Om u een beeld te geven kan een klusjesman u helpen bij…

  • het opruimen van een zolder of schuur
  • het onderhouden van de tuin of snoeien
  • timmerwerkzaamheden of schildersklussen
  • het schoonmaken en legen van dakgoten
  • het ontstoppen van de riolering
  • behangen van een kamer
  • het aansluiten of verplaatsen van apparatuur zoals vaatwassers of drogers

 

De term klusjesman betekent iemand die allround inzetbaar is. Zo merken wij als schoonmaak en klussenbedrijf dat onze werknemers worden ingezet als tuinman, timmerman, stukadoor of metselaar. Binnen het werk van klusjesman vallen dus verschillende beroepen en functies uiteen.

 

Wanneer moet u een klusbedrijf inschakelen

 

U heeft een klus die u zelf niet wil of kan uitvoeren. Bijvoorbeeld omdat u slecht te been bent of omdat de aard van de klus zoals het aansluiten van een vaatwasser gewoon te ingewikkeld is. Het kan ook zijn dat u zelf niet wilt klooien aan apparatuur of er zeker van wilt zijn dat de klus goed wordt uitgevoerd door een ervaren klusjesman.

In de bovenstaande gevallen kan het inschakelen van een klussenbedrijf de oplossing voor u zijn. Maar waar moet u vooral om denken als u een klusbedrijf benaderd?

 

Waar moet ik opletten

 

Vraag allereerst in uw directe omgeving naar referenties en ervaringen van mensen over klusbedrijven. Misschien kent uw buurman wel een betrouwbaar en goed klussenbedrijf in de buurt. Vervolgens wilt u weten of het klusbedrijf in staat is om uw klus uit te voeren. Wij adviseren daarom altijd om eerst contact op te nemen met het klusbedrijf om uw wensen te bespreken.

Het klusbedrijf kan dan direct een goede inschatting maken of zij in staat zijn u te helpen met de klus. Het kan zijn dat de klusjesman  even bij u langs wil komen om de aard en grootte van uw klus te bepalen. Wanneer het om kleine klussen gaat kan het klusbedrijf u telefonisch of per e-mail gelijk al een prijs geven.

Over het algemeen zijn de klusjes van een klusbedrijf van korte duur. Dit betekent dat een klussenbedrijf vaak per uur factureert. Uiteraard zijn er ook grotere klussen bespreekbaar zoals het aanleggen van een straat, tuin of schuur. Bij grotere projecten wordt er vaak een projectbedrag afgesproken.

 

Wees op tijd

 

Ook wij merken dat er steeds meer mensen zijn die iets aan hun huis willen veranderen. Nu de economie weer aantrekt neemt de werkdruk voor klus en schoonmaakbedrijven weer toe. Gelukkig kan een klussenbedrijf met de juiste planning deze werkdruk wel aan. Echter hebben wij ook gehoord dat sommige klussenbedrijven zo een wachttijd van ruim vijf maanden hanteren. Houd hier dus rekening mee.

 

Ik wil een klussenbedrijf inschakelen

 

Als u na het lezen van dit blogbericht een klussenbedrijf wilt inschakelen dan hebben wij nog 5 tips voor u. Deze tips gaan onder andere over het maken van duidelijke afspraken met de klusjesman. Wilt u daarnaast weten welke zaken verder belangrijk zijn voordat u daadwerkelijk een opdracht verstrekt aan een klusbedrijf?

In onze blog 5 Tips voordat u een opdracht verstrekt aan een klusbedrijf geven wij u enkele voorbeelden en richtlijnen mee zodat u goed voorbereid een klussenbedrijf kan benaderen.

 

Klussenbedrijf W.S.K. Oudeschoot

 

Bent u na het lezen van dit artikel benieuwd naar de mogelijkheden die klusbedrijf W.S.K. Oudeschoot u kan leveren? Lees onze werkzaamheden door op onze dienstenpagina of neem direct contact met ons op.

Uiteraard bent u welkom om een reactie achter te laten. We hopen van u te horen.

 

Gerelateerde berichten

5 Tips | Opdracht verstrekken aan Klusbedrijf

5 Tips | Opdracht verstrekken aan Klusbedrijf

  Als schoonmaak en klusbedrijf merken we dat niet elke klant zich goed heeft voorbereid wanneer ze ons benaderen. Hoewel we er altijd samen met de klant uitkomen raden wij u aan om uzelf goed voor te bereiden voordat u contact opneemt met een klusbedrijf....

Lees meer
Hoe vaak heb ik een glazenwasser nodig?

Hoe vaak heb ik een glazenwasser nodig?

Hoe vaak heb ik een glazenwasser nodig?   De vraag: hoe vaak heb ik een glazenwasser nodig, is moeilijk te beantwoorden. Het is namelijk afhankelijk van een aantal factoren. Bent u bijvoorbeeld eigenaar van een winkelpand, dan wilt u dat uw ramen er altijd 100%...

Lees meer
Wat is het uurtarief van een glazenwasser?

Wat is het uurtarief van een glazenwasser?

    Wat is het uurtarief dat u mag verwachten voor een glazenwasser? Dat is lastig vast te stellen. Het tarief is namelijk afhankelijk van meerdere factoren, maar uiteindelijk is de glazenwasser vrij om zijn eigen tarief te hanteren.  Over het algemeen zit...

Lees meer