Wat is het uurtarief van een glazenwasser?

door | mrt 13, 2018 | Blogberichten, Glazenwassen | 8 reacties

 

Wat is het uurtarief dat u mag verwachten voor een glazenwasser?
Dat is lastig vast te stellen. Het tarief is namelijk afhankelijk van meerdere factoren, maar uiteindelijk is de glazenwasser vrij om zijn eigen tarief te hanteren. 

Over het algemeen zit er wel verschil is de soort glazenwasser die u hebt, maar houd rekening met een uurtarief tussen de 30 en 50 euro per uur. Maar is dit tarief reëel en waar is dit op gebaseerd? Kortom, we gaan het hebben over het uurtarief van een glazenwasser!

 

We kunnen vaststellen dat het tarief van een zelfstandige glazenwasser zonder personeel verschilt met die van een glazenwassersbedrijf met tien man personeel in dienst. Het bedrijf met personeel maakt namelijk meer (loon)kosten en rekent dat begrijpelijk ook door in zijn tarieven. Daarnaast verschilt de prijs per glazenwasser ook in zaken rondom veiligheid en de tijdsduur van de klus. Het ene huis is het andere niet. Zitten alle ramen namelijk dicht naast elkaar of zitten ze her en der verspreid over de woning of het pand?

 

Het gemiddelde glazenwasser tarief ligt tussen de 30 en 50 euro per uur.

 

Een ervaren  glazenwasser gaat in dat geval een inschatting maken van de hoeveelheid tijd hij nodig denkt te hebben om alle ramen schoon te kunnen maken. Het is gebruikelijk dat de glazenwasser bij nieuwe en complexere klussen vaak even langskomt om een nauwkeurige offerte te kunnen aanbieden.

 

Meerdere klanten in de wijk

 

Wat ook meespeelt in het uurtarief van een glazenwasser is het aantal huizen of panden dat de glazenwasser in de straat kan bewassen. Wordt er een apart ritje voor u gemaakt of worden er meerdere panden en huizen gecombineerd op een dag? Het verschil in het tarief van uw glazenwasser komt voort uit een kostenplaatje gebaseerd op veiligheid, kwaliteit en uiteraard op de benodigde werkzaamheden.

 

Het verschil in het glazenwassers tarief komt voort uit een kostenplaatje gebaseerd op veiligheid, kwaliteit en uiteraard op de benodigde werkzaamheden.

 

Als klant heeft u het volste recht om uw glazenwasser naar dit kostenplaatje te vragen. De glazenwasser hoort u zijn of haar denkwijze en berekening rondom de offerte te kunnen toelichten. De vraag met welke prijs u akkoord gaat ligt aan uzelf. Hierbij moet u vooral niet kijken naar de goedkoopste glazenwasser maar vooral naar de prijs/kwaliteit verhouding.

 

Daarnaast is het verstandig om na te denken hoe vaak de glazenwasser bij u moet langskomen. Moet de glazenwasser namelijk eens per acht weken uw ramen lappen, dan kunt u best iets meer betalen voor de glazenwasser. Indien de glazenwasser echter om de vijf weken moet langskomen om uw ramen schoon te maken, dan kunt u wellicht afspraken maken over de prijs. U betaalt dan iets minder per keer maar de glazenwasser mag dan wel vaker langskomen. Een win-win situatie voor u en de glazenwasser.

 

Materiaalkosten van de klus

 

Naast loonkosten, verzekeringen en de autorit naar uw huis of pand worden er ook materiaalkosten doorberekent in het tarief. Bij materiaalkosten kunt u denken aan het daadwerkelijke materiaal dat wordt gebruikt. Een voorbeeld hiervan is het werken en gebruiken van zogenoemde ‘osmosewater’. Dit water is zo samengesteld dat het na het wassen van uw raam geen viezigheid of strepen achterlaat.

Daarnaast zorgt osmosewater ervoor dat uw ramen langer schoon blijven doordat er geen mineralen in het water zit en er geen zeep wordt gebruikt. Hierdoor is er voor vuil en viezigheid geen ‘goed’ oppervlak om op het raam te blijven zitten. Door het gebruik van osmosewater blijft uw raamwerk dus langer schoon. Op dit moment is dit type water vooralsnog iets duurder dan gewoon kraanwater. Echter bespaart u dit al gauw doordat de glazenwasser minder vaak bij u langs hoeft te komen.

 

ramen schoonmaken wsk oudeschoot

Denk om de prijs-kwaliteit verhouding

 

Om terug te komen op de vraag… U kunt rekening houden dat een glazenwasser een tarief hanteert tussen de 30 en 50 euro per uur. Uitschieters daar gelaten. Tegenwoordig heeft u als klant alle mogelijkheden om glazenwassers met elkaar te vergelijken op prijs en kwaliteit. Onze tip is dan ook om vooral uw omgeving te vragen naar persoonlijke ervaringen met glazenwassers.

Vraag naast algemene zaken zoals vriendelijkheid en ‘komt zijn afspraken na’ vervolgens ook naar de prijs en het geleverde resultaat. Zijn uw buren blij met het geleverde resultaat of heeft de glazenwasser de kantjes ervan af gelopen?

 

Vraag meerdere offertes aan

 

Het kan zijn dat de offerte van de ene glazenwasser net iets hoger uitvalt dan die van een andere glazenwasser. Indien beide glazenwassers precies hetzelfde resultaat leveren, kiest iedereen natuurlijk voor de goedkoopste glazenwasser. Echter is de kwaliteit en het resultaat van een glazenwasser nooit hetzelfde.

Daarom is de kwaliteit van de klus (het resultaat) voor ons net zo belangrijk als de prijs. Wanneer een goedkope glazenwasser uw ramen niet goed schoon maakt of met strepen achterlaat moet u alsnog zelf de trap op om de ramen schoon te maken. En dat willen we juist voorkomen, toch?

Elke glazenwassersbedrijf zou moeten streven naar een hoge kwaliteit. Zelf merken wij namelijk dat mond-tot-mond reclame nog altijd het beste visitekaartje is voor ons schoonmaak-en glazenwassersbedrijf. Daarom streven wij altijd naar kwaliteit boven kwantiteit. Net dat beetje extra kwaliteit leveren voor een tevreden klant is wat ons kenmerkt.

 

Conclusie – uurtarief van een glazenwasser

 

Samengevat kunnen we concluderen dat het verschil in het glazenwasser tarief zit in…

 • het aantal personeelsleden van het glazenwassersbedrijf
 • de werkzaamheden en moeilijkheidsgraad van de klus
 • de tijdsduur
 • het aantal klanten per wijk
 • hetgeen wat de glazenwasser zelf wil verdienen
 • hetgeen u de glazenwasser bereid bent te betalen

 

Wij hopen dat dit artikel u meer duidelijkheid heeft gegeven over het uurtarief van de glazenwasser. Na aanleiding van dit artikel willen wij graag polsen wat uw tarief tegenover glazenwassers is. Laat u ons dat weten in het reactieveld hieronder?

 

Benieuwd naar het glazenwassen resultaat van W.S.K. Oudeschoot? Ga naar onze glazenwassen pagina of neem direct contact met ons op voor een afspraak.

 

 

NOG MEER INFORMATIE ?

8 Reacties

 1. Antoon Engelbertink

  Een prima artikel. Daar heeft iemand zijn best op gedaan. Mijn complimenten.
  Echter, ik ben auteur en dichter en ik zie graag foutloze artikelen. Dat is best wel moeilijk, want de Nederlandse taal telt onnoemelijk veel regels en uitzonderingen.

  Waar wil ik naartoe?
  Wel, bij ‘meer offertes’ hebt u het over mond-op-mond reclame. Hoe ziet u dat gebeuren? Da’s een fijne bezigheid onder het vrijen maar niet als reclame. Een klassieke vergissing die heel vaak wordt gemaakt. U hoeft zich echt niet te schamen.

  De juiste uitdrukking is: mond-tot-mond reclame. Oftewel: aan elkaar doorvertellen.

  Antwoord
  • WSK-Oudeschoot

   Goedemorgen,

   Dank voor het compliment!
   U heeft gelijk, we willen onze lezers natuurlijk geen verkeerd beeld geven… We hebben het gelijk aangepast! 🙂

   Antwoord
 2. Hoekstra

  Wij hebben grote stal deuren. Waarvan 2 met elk 12 ramen 1 met 18 ramen wat zou dit gaan kosten ? En dan binnen en buitenkant gewassen ?

  Antwoord
  • WSK-Oudeschoot

   Beste meneer Hoekstra,

   Bedankt voor uw reactie. We hebben nog een paar vragen. Waar bent u gevestigd en welk termijn had u in gedachten?

   We horen het graag van u!

   WSK-Oudeschoot

   Antwoord
 3. Antoinette Niyitegeka

  Geachte heer/ mevrouw,

  Ik wil vragen of u kunt in Rotterdam Noord komen om de glazen te wassen?

  Is het mogelijk?
  4 ramen en 2 deuren?

  Op tweede verdieping?

  Ik hoor nog van U?

  Antwoord
  • WSK-Oudeschoot

   Goedemiddag mevrouw,

   Bedankt voor uw reactie. Helaas kunnen wij in verband met de afstand alleen in Friesland onze diensten aanbieden. We hopen dat u in de omgeving van Rotterdam Noord een glazenwassersbedrijf weet te vinden.

   Nog een fijne dag.

   Antwoord
 4. Klaas Jan

  Goed artikel. Wij betalen onze glazenwasser €35 per uur. Is dit redelijk?

  Groeten Klaas Jan

  Antwoord
  • WSK-Oudeschoot

   Goedemiddag,

   Dat is zeker een redelijke prijs. Kijk vooral naar het resultaat van de werkzaamheden en bepaal dan of €35 per uur teveel of juist prima is.

   Nog een fijne dag!

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

 

Waarom u de dakgoot moet schoonmaken

Waarom u de dakgoot moet schoonmaken

Wat moet u weten over dakgoten   Het wordt vaak onderschat, maar het is belangrijk dat u de dakgoot van uw huis of bedrijfspand tijdig schoonmaakt. Door regelmatig onderhoud te plegen aan uw dakgoten voorkomt u op termijn ernstige schade en hoge reparatiekosten....

Lees meer
Wat doet een interieurverzorgster?

Wat doet een interieurverzorgster?

  Als schoonmaak en klusbedrijf merken wij dat niet elke klant op de hoogte is van de mogelijkheden en werkzaamheden van onze interieurverzorgsters. In dit artikel leggen wij u uit wat een interieurverzorgster precies doet en wat zij voor u kan betekenen.   ...

Lees meer
Hoe vaak heb ik een glazenwasser nodig?

Hoe vaak heb ik een glazenwasser nodig?

Hoe vaak heb ik een glazenwasser nodig?   De vraag: hoe vaak heb ik een glazenwasser nodig, is moeilijk te beantwoorden. Het is namelijk afhankelijk van een aantal factoren. Bent u bijvoorbeeld eigenaar van een winkelpand, dan wilt u dat uw ramen er altijd 100%...

Lees meer